Paasverhaal in vertelvorm

21-03-2022

 

HET PAASVERHAAL:

VOLGENS DE BIJBEL OT EN NT (VOLWASSENEN)

 

De bijbel is geschreven voor vrouwen en later ook voor mannen die willen bevallen op 25 december, omdat vrouwen die bevallen op 25 december 10 jaar na de geboorte van hun kindje overlijden aan de gevolgen van ongeneeslijke kanker waar zelfs medicijnen van tegenwoordig zoals stamcel therapie niet op aanslaan.

Daarom is het boek al meer dan 10.000 jaar oud en word het eens in de zoveel tijd vertaald naar een leesbare versie.

De versie die momenteel het actueelst is de versie uitgebracht in 2014 en heet Bijbelvertaling in gewone taal ISBN: 97890891290410 of NUR 701 voor België, het boek is verkrijgbaar via de volgende kanalen te weten:

www.bijbelgewonetaal.nl

www.jongbloed.com

www.nijbelgenootschap.nl

 

Het boek is voor mensen die niet geleerd zijn hoe te lezen een onneembare hindernis en ook moeilijk te begrijpen.

Daarom is gekozen om het in verhaalvorm te publiceren.

Ik heb de mogelijkheid en het begrip dit in verstaanbare begrijpelijke woorden te vertellen en ik vind dat de teksten te begrijpen moeten zijn voor mensen met een verstandelijke beperking vanaf 12 jaar.

Daarom is mij gevraagd de vertelling op te schrijven.

Vanuit mijn vroege jeugd ben ik als jong kind gekozen om deel te nemen aan het rooms katholieke deel van de Nederlandse samenleving, na vele beproevingen en ook leringen om hoe om te gaan met het woord en de daad beschreven in de bijbel het oude testament, omdat het oude testament de vertelling voor vrouwen is en het nieuwe testament voor mannen.

 

God heeft getracht ons te waarschuwen voor de gevaren van een relatie met het andere geslacht en al vele vertellingen zijn mij voorgegaan.

Het paasverhaal begint op 1 Januari en eindigt op 31 december.

Elke maand duidt een volgende stap aan en ik gebruik in de gevaarlijkste maanden een bril.

Zilver voor februari

Zwart voor Maart

Een goede voor April

Een zwarte met strassteentjes voor December en Januari

Vandaar de afbeelding met 4 brillen.

 

Laten we beginnen op 1 januari: god zegt dat je weer mag bevallen van je kindje zonder dat er gevaar is dat je overlijdt aan de ongeneeslijke vorm van Kanker hierboven beschreven.

 

De zwarte bril met strassteentjes

 

Op 1 januari zegt god: Julie hebben het gered en jullie gaan niet dood., maar omdat je mij getart hebt is er wel een straf.

Straf zal hij zeggen? Waarom verdienen wij straf?

Je hebt jezelf, je vrouw en je kindje blootgesteld aan het gevaar te moeten leven zonder moeder en je vrouw overgeleverd aan de meest vernietigende ziekte die er is. De man vraagt waarom hij gestraft wordt, want hij heeft toch niks gedaan? Nou zegt god: jawel want je had kunnen weten dat dit zou gebeuren. Je weet dat je in de peridode tussen 14 februari en 18 april dit jaar een kindje kunt verwekken dat geboren kan worden op 25 december.

De datum dat de straf verdwijnt en er gewoon bevallen kan worden zonder consequenties is 06 januari omdat elk sterrenbeeld geboren moet kunnen worden en daarom hebben zowel boogschutter als steenbok 15 dagen gekregen (ik persoonlijk stel dat 15 januari een gezonde datum is om vanaf te bevallen)

 

 

De zilvergrijze bril

Op 14 februari is het zoals wij denken Valentijnsdag, maar eigenlijk is februari de reguliere vastenmaand voor veel verschillende stromingen binnen het christelijk geloof en dit jaar ook binnen de islam.

Tijdens de vastenmaand reinig je je lichaam en ziel ook wel geest genoemd, wat inhoudt dat je tussen 06.00 en 06.00 overdag niet eet of drinkt en je draagt dan een flesje water bij je dat dicht blijft om te laten zien dat je vast. Ook hebben mannen en vrouwen in deze maand geen geslachtsgemeenschap.

Wat je uit het woord Valentijns dag kunt halen zijn haal een steen dag, ga met je moeder naar de markt dag of breng je moeder of vrouw een bloemetje dag.

Het is bedoeld om je ouders te laten weten dat je op de hoogte bent van de regels van god en dat je niet in deze maand tot 18 april een relatie hebt. God zegt over kaarten van vriendjes en geliefden dat het vage vogels zijn waar je niks mee te maken wil hebben, omdat het stiekem en geheim is.

Wat dus inhoudt dat je in deze tijd geen kind verwekt bij je vrouw en dat je daar als vrouw ook niet om mag vragen.

Je ouders zien in deze periode het liefst een maandstonde of menstruatie komen.

Laten we het een briefje noemen, dat klinkt netter.

De stellen die weten van de regels van god om geen kind te verwekken in de maand maart kopen voor hun man of vrouw een bosje bloemen en geven daarmee aan dat ze in maart geen toenadering zoeken en ook willen ze niet dat hun man of vrouw aandringt.

 

 

De zwarte Bril

 

De maand maart is de maand dat de vastenmaand voorbij is en de meeste stellen hebben dan weer geslachtsgemeenschap. Je kunt je voorstellen dat als je een maand lang geen gemeenschap hebt gehad met je man of vrouw, je hem of haar graag ziet.

Heb je geen valentijnskaart ontvangen en ben je vrijgezel, wees er blij mee en leef tot aan Pasen zonder nieuwe vriend of vriendin. Je kunt ook afspreken elkaar geen cadeautjes en vage boodschappen te sturen en vol te houden tot de dag 18 april aanbreekt.

Er zijn altijd mensen die zich niet houden aan wat god zegt en die doen het toch.

Maar weet dat boontje om zijn loontje komt.

Dit is de gevaarlijkste maand om een kindje te verwekken want als je goed rekent 40 weken vanaf maart kom je precies uit in december of januari.

 

De goede bril:

Op 1 april zeggen de vaders en broers, opa's en ooms heb jij dat met ons nichtje gedaan? Grapje zeker, wij vinden je wel grappig. En Omdat god vindt dat het niet mag en ook gewaarschuwd heeft gaan de mannen zicht opmaken voor de nachtjacht.

 

Ow zeggen de mannen en vrouwen die lachen om wat god zegt ha, ha, ha, ha, ha en lachen de vaders, de broers, de ooms en de Opa's uit. Dit noemt men carnaval  ( je zult het zien als het je overkomt)

 

Wat houdt de nachtjacht dan in?

De nachtjacht houdt in dat ze aan de moeders vragen op goede vrijdag 15 april of er een briefje aan de deur zit.

Al naar gelang de dochters en zonen hebben geluisterd zal de moeder zeggen ja of nee.

Ook wordt er gevraagd aan de vrouw of ze nog een lekker vis heeft of wat eieren.

De vrouw heeft altijd deze dingen in huis en zegt: ja hoor man ik heb nog wel wat dingen in huis.

Vervolgens zegt de man kom, laten we snel iets eten want ik heb zin om even naar de buren, de kroeg of het buurtcentrum te gaan (patatje, dunner of pizza).

En eenmaal verzameld gaan de mannen op zoek naar de verwekkers van de nog te geboren worden kinderen. Natuurlijk zijn die mannen gewoon in het openbaar en de rest komen ze de volgende dag tegen in de stad.

Op 1ste paasdag loopt de Paashaas rond en die deelt glinsterende eitjes uit om te vertellen dat er kinderen in aantocht zijn in de maand december. Als je dus gemeenschap hebt gehad en je bent in verwachting van een kindje uitgerekend in December krijg je dus zo een eitje.

De vader die een bosje bloemen heeft gekregen zegt tegen zijn dochter, blijf maar thuis want ik ben heel blij met jou en trots dat je mijn dochter bent.

Tegen de zonen en dochters die niet geluisterd hebben zegt hij dat ze mee moeten de stad in en zij krijgen een paasei.

Vroeger werden de mannen op 1e paasdag in elkaar geslagen en de vrouwen bestookt met rotte vis en eieren of rotte tomaten.

En tegenwoordig krijg je een glinsterend ei.

Op 2de Paasdag zegt de vader tegen zijn dochter waar hij trots op is, hier heb je wat geld ga maar wat leuks kopen voor jezelf.

De dochter heeft natuurlijk allang een vriendje maar houd het geheim want als haar vader erachter komt dan krijgt zij zo'n glinsterend ei.

Als hij op 14 februari een kaart stuurt verraad hij haar en weet haar vader ervan.

Ze gaat natuurlijk met haar vriendje iets drinken in de stad of neemt een lekkere lunch.

Als bewijs neemt ze een potje nagellak of een haarversiersel mee.

Ze zegt dan tegen haar vriendje dat hij naar haar vader moet gaan om te vragen of hij met haar mag afspreken. Natuurlijk zegt de vader dat het goed is en hij zegt erbij als je mijn dochter komt halen breng dan een bosje bloemen voor mijn vrouw mee, dan weet ze dat het goed is en dan nodigt ze je uit voor een kopje koffie.

De jongen of man beloofd een bosje bloemen mee te nemen en kan zonder problemen zijn vriendin ophalen zonder last te krijgen van de vader of de moeder, want ze weten er allebei vanaf.

Vanaf dat moment kunnen stelletjes die pas samen zijn elkaar in het openbaar ontmoeten.

Een voorbeeld om je nieuwe relatie uit te bouwen is als volgt.

 

De eerste date:

is in een café of restaurant en bedoeld om adres of telefoonnummers uit te wisselen. Dit gebeurt meestal na een paar uur zodat je goed erachter kunt komen of je geïrriteerd raakt van je date. Misschien is hij of zij niet zo leuk als je in eerste instantie dacht.

Vind je elkaar leuk genoeg om nog een keer af te spreken dan kun je telefoonnummers uitwisselen of als je weet wat je wilt gaan doen bij de 2de date een voorstel doen voor een locatie of bestemming, bijvoorbeeld musea, lekker uit eten, stappen, dierentuin en nog vele andere mogelijkheden.

Je kunt kiezen om mee te lopen naar de trein of auto en vriendschappelijk afscheid nemen met 3 kussen op de wang, of gewoon vanuit café of restaurant ieder een eigen kant uit gaan.

 

De 2de date:

Kun je afspreken om naar een pretpark te gaan of als je van opera houdt natuurlijk ook naar de opera. Zodat je langere tijd met elkaar bent en een betere indruk krijgt van de man of vrouw met wie je afgesproken hebt.

En weet je ook zeker of je de man of vrouw met wie je date echt leuk vindt.

Als de vonk nu nog niet over is geslagen dan is het vanaf hier echt over en kun je afspreken vrienden te blijven.

Is de vonk overgeslagen dan kun je een voorstel doen om een keer samen een workshop te volgen en alvast voor na Pinksteren een weekendje/midweek te plannen om wat meer tijd met je date door te brengen.

 

De 3de date:

Is uitermate geschikt om lekker te gaan zoenen in het openbaar en een locatie die niet bekend is voor beiden is dan fijn, een lekkere sauna of zwembad op het terrein is wel zo fijn.

Ver met vakantie gaan is niet verstandig want stel dat het niet prettig verloopt dan ben je zo thuis, indien je ver weg bent ben je misschien afhankelijk om nog een nacht te blijven.

Een vervelende ervaring daar zit niemand op te wachten.

God heeft het zo bedoeld dat nieuwe stellen pas na pinksterren wat dit jaar in het weekend van 5 en 6 juni valt, echt intiem te worden dus neem de tijd om je nieuwe partner goed te leren kennen.

Het is de bedoeling dat je echt gemeenschap wilt met elkaar en dat je naar elkaar verlangt voor het gebeurt met instemming van zowel man als vrouw.

Daarom is gesteld dat tussen Pasen en pinksterren er geen lichamelijke seksuele intimiteiten plaats vinden.

 

 

Wat is Pinksterren!:

Met Pinksteren vieren we het laatste avondmaal van Jezus en het verraad de volgende dag. op 1ste en 2de Pinksterdag Kreeg Jezus het kruis waaraan hij moest hangen en hij moest het ook naar de plek brengen waar het kruis in de grond geplaatst werd.

Jezus is veroordeeld voor het zwanger maken van een vrouw (Maria van Magdala) en het verloochenen van het bevruchten in de trant van: Dat heb ik niet gedaan.

 

In de tijd dat Jezus en Maria leefden was er geen abortuspil en ook geen condoom zoals nu.

Er bestond zoiets als: voor het zingen de kerk uit gaan maar veel mannen en vrouwen hebben hieraan kinderen overgehouden die ze liever niet gehad hadden.

Je wil altijd het zegen van god en niet zijn straf natuurlijk.

Alle maanden in het jaar van nu zijn terug te lijden naar het zwanger raken in maart en bevallen in december.

 

 

Zo zegt:

 

Steenbok Januari: Ja nu mag je bevallen Marie

Waterman Februari: heb haar U Arie

Vissen Maart: Mijn Aard

Ram April: een prille zwangerschap

Stier Mei: mijn ei of ze te hier

Tweelingen Juni: gelukkig jullie niet

Kreeft Juli: jullie zijn samen wat fijn

Leeuw Augustus: we zijn in verwachting gebleken

Maagd September: ik heb een beetje last van mijn maag of ze is al knap onderweg brrr, Jezus

Weegschaal Oktober: wat zal het worden een jongen of een meisje

Schorpioen November: voorweeën in aantocht, steken in rug onderbenen of het word al vervelend om mee te dragen

Boogschutter December: ik zou maar beschutting zoeken

 

In augustus als het goede meisje thuiskomt met een net in verwachting zijn de buik, besluit haar vader voor haar een jong stiertje te slachten dat gebruikt wordt voor haar zegening er wordt een feestmaal bereidt ook wel offerfeest genoemd.

Je gebruikt hiervoor Jaarlingen die grazen en van het mannelijk geslacht, deze dieren hebben geen gebreken en zijn niet ziek. Dus geen gebroken pootjes of iets anders.

Een paar maanden voor het mannelijk dier geslacht wordt, worden zijn testikels verwijderd en hij krijgt slobber een voedsel dat bestaat uit water met zachte granen. Dit om ervoor te zorgen dat de melk die het mannelijk dier van zijn moeder heeft gekregen uit zijn lijf trekt. Jonge kinderen en sommige mensen kunnen niet tegen lactose en/of wei (melkvet) dat zit in de melk en het vlees van een vrouwelijk dier. Ook jonge kinderen en deze zeldzame volwassenen hebben ook recht om deel te nemen aan het feestmaal.

De volgende dieren zijn geschikt om te gebruiken bij een feestmaal:

Schaap

Koe

Paard

Geit

Maar ik herhaal dat het vlees van het mannelijk dier afkomstig moet zijn.

 

Omdat in het christelijk geloof Jezus aanbeden wordt omdat hij onze erfzonde heeft weggewassen als de zoon van god wil ik hier iets over uitleggen dat meer voor de hand liggend is.

Een zo’on is een kind dat niet hetzelfde geslacht heeft als de vader, dus dochter

 

De erfzonde is:

Geboren worden en sterven.

Je kunt de erfzonde niet wegwassen.

Het is iets dat hoort bij de hoeveelheid zuurstof die er op onze planeet aanwezig is.

Hoe minder zuurstof geproduceerd door bomen doormiddel van fotosynthese hoe jonger we sterven. Hoe meer ziektes er ook op de planeet aanwezig zijn.

Als je dus niet luistert naar wat god tegen ons zegt: verdien je straf en ik beloof je dat de straf die god heeft bedacht voor mensen die willen bevallen op 25 december niet mals is.

 

Sinterklaas:

 

Sinterklaas moet Jezus voorstellen die aan het kruis voor ons gestorven is.

 • Hij heeft een mijter op zijn treiter
 • Hij heeft een mantel doordrenkt met bloed
 • Hij heeft Zwarte schoenen
 • Hij heeft een witte jurk
 • Hij draagt paarse handschoenen
 • Hij draagt een ring met een grote edelsteen

 

In de bijbel staat dat Jezus ons mag straffen en dat hij dit ook doet.

Als je dus voor Jezus kiest dan krijg je straf.

Jezus is geboren op 25 december volgens de bijbel

 

God zegt:

Je mag niet liegen!!!

 

Jezus is misschien in oktober of november geboren.

Maria en Jozef hebben moeten vluchten met gebruik van een ezel.

Een hoogzwangere vrouw vervoeren op een ezel gaat niet makkelijk en deze ezel heeft dus heel langzaam en voorzichtig gelopen.

Zo liepen zij misschien wel weken steeds in een andere stad verblijvend tot ze in Jeruzalem weeën

Kreeg en in de stal waar ook hun ezel stond is zij bevallen van haar kind Jezus.

 

De straf die de hele mensheid heeft gekregen voor het liegen van Jozef en Maria door te zeggen dat hun kind op 25 december geboren werd: is voor vrouwen die bevallen op 25 december, het krijgen van een ongeneeslijke vorm van Kanker waar de medicijnen niet op aanslaan.

 

Om deze straf die monsterlijk is te ontwijken heeft men sinterklaas en de maand Steenbok bedacht.

Het is een waarschuwing.

Steen wees Ok

Vrouwen en mannen die niet luisteren naar god en bevallen na 1 december krijgen de straf die hoort bij Jezus. De straf begint op 1 januari want de andere mensen hoeven geen last te hebben van jullie stommiteiten.

Zo hoort Januari bij December:

December is zwart en Januari is wit:

De zwarte schoenen en de witte jurk.

 

Wat houdt de straf van God in vraag je je af:

 

Nou zeggen je ouders en de ouders van de vrouw die je een kind gegeven hebt.

Ga eerst maar eens trouwen!

Je krijgt een ring om je vinger en je bent de gevangene van je kind.

Een kind krijgen is heel leuk en altijd welkom voor grootouders.

Bij deze ring hoort dat de man monogaam leeft en dat de vrouw 120 maanden geen kind krijgt.

Als je eenmaal gewend bent aan het feit dat je geen kind krijgt: dan moet je gaan vertellen aan je schoonouders wat je hebt gedaan en vanaf dat moment geef je licht in het donker.

De schoonouders schrikken zich een ongeluk en zeggen: wat heb je gedaan?

 

 • Heb jij ons kleinkind bijna moederloos gemaakt!!!!
 • Heb jij onze dochter Kanker willen geven!!!
 • Heb jij Jezelf kanker willen geven!!!

 

Deze ouders krijgen haren in hun nek en die zijn zo dik als stekels.

De moeder houd haar mond en de vader zijn gezicht trekt wit weg.

 

 • Zij zeggen als je niet van ons kleinkind houdt!!!
 • Zij zeggen Je houdt niet van onze dochter
 • Zij zeggen je houdt niet van jezelf

 

Als je niet weet hoeveel wij van jou en jullie kind houden, dan moet je dat maar leren.

En daar zijn de witte jurk, de steen en de paarse handschoenen.

Want iemand die niet goed voor zichzelf zorgt en zichzelf kanker toewenst verdiend zeker weten niet nog een kind.

Ga eerst maar eens leren hoe je voor dit eerste zeer gewenste kleinkind moet zorgen.

En Dan ga je jaloezie ontwikkelen, want je zus en broer mogen wel een kind en je moet er lief voor zijn. Je mag niet mopperen of zeuren om een kind want je hebt het zelf over je afgeroepen.

Als je dan een jaar of 4/5 verder bent vraagt je moeder of schoonmoeder aan een vriendin van jou en je man of zij in verwachting wil raken. Zodra ze bevallen is mag je er even naar kijken en iets liefs over hun nieuwe aanwinst zeggen. Want dit hoort bij het proces je mag weer hopen op een nieuwe zwangerschap.

De man mag vanaf nu een bijscholing of een omscholing doen, want ook hij mag toeleven naar een nieuw gezinslid en moet hier goed voor kunnen zorgen.

Daar krijg je dus vergeving van je schoonouders.

Omdat je kind dan net 5 misschien 6 jaar is kan het nog niet vergeven. Het vraagt je steeds om een broertje of zusje en je moet je kind teleurstellen want je straf die je van god gekregen hebt is nog niet voorbij.

Pas in het 9de jaar na de geboorte van je kind in de maand juni als het Pinksteren is geweest mag je weer een kind verwekken bij je vrouw en je eerste Kind viert dan zijn of haar geboorte ook wel verjaardag genoemd.

Je eerste kind word dan 10 jaar oud.

 

 

Waarom zijn grootouders zo streng:

 

Voor jij geboren werd wilde je vader en moeder jou al vanaf dat ze 3 of 4 jaar oud waren.

Dus toen ze jou kregen waren ze heel blij met je en ze hebben voor je gezorgd alsof je hun neefje of nichtje bent. Op jou hebben ze 25 tot 30 en soms langere tijd moeten wachten.

Daarna hebben ze 25 jaar voor je gezorgd en toen kwam dat zeer gewenste kleinkind dat jij meebracht.

Op dit kleinkind hebben ze 40 misschien wel 50 jaar moeten wachten voor ze het vast mochten houden.

Dus als jij denkt dat je dat kleinkind waar zij zo lang op hebben moeten wachten, mag kwetsen of zijn/haar moeder Kanker mag toewensen en het zijn/haar moeder mag ontnemen.

Ik zeg het je: Je geeft licht in het donker en je krijgt er echt niet nog 1 voor je snapt hoe geliefd dat kindje van jullie is.

 

Om in het thema te blijven zal ik voor Pinksteren dat valt op 5 en 6 juni een verhaal publiceren over een stier en een koe. Het is een verhaal dat je kunt gebruiken voor jonge kinderen tot 12 jaar.

 

Veel plezier met lezen en succes met de uitvoering.